עדי

פרויקט פינוי בינוי

שלום רב, האם בחוזה של פינוי בינוי עם מתחם שלם של בניינים יכול היזם _לא הקבלן) להכניס בחוזה סעיף שאומר שמי שיחתום ראשון יקבל זכות לבחור את המיקום של הדירה וכו' ובכך לשכנע אנשים לחתום ראשונים? באם אני לא מסכימה עם החוזה ויש לי השגות לגביו... אני לא אחתום עליו בשלב הזה עד שלא נדון בחוזה בדרך רצינית ואז בעצם יפגעו זכויותיי אם אחתום אחרי כולם? האם זה חוקי? כמובן יש לציין שמדובר באוכלוסייה חלשה ביותר והיזם לדעתי בוחר לנצל נושא זה בהכנסת סעיפים דרקוניים ודרכי שכנוע קטנוניות. אשמח לתשובה. תודה

עו"ד מאיר ברטלר

עדי שלום, מדובר בפרויקט מורכב. על הדיירים להיות מיוצגים מטעמם ומותר לדיירים לפנות לעו"ד. במקרה זה, שכ"ט עו"ד משולם ע"י היזם, עפ"י הנוהג. מומלץ לא לא חתום על חוזה המקפח את זכויותייך. בברכת חג שמח,