פטור ממס שבח
שלום, 1. אימי נפטרה לפני 7 שנים וברשותה היו 2 דירות. 2. דירה אחת היא הורישה לי, ואת השנייה הורישה לאח שלי. 3. ברשותי דירה נוספת (השייכת לי ולאישתי) אשר נרכשה בכספנו המשותף לפני כשנה. 4. הדירה שקיבלתי בירושה רשומה על שמי בלבד. ברצוני למכור את הדירה שקיבלתי בירושה. האם לפי החוק החדש (שנכנס ב 1.1.2014) קיים פטור כלשהו ממס שבח בו אני יכול להשתמש? לפי מיטב הבנתי, הפטור אחת ל-4 שנים בוטל, הפטור של דירה יחידה לא מתאים למקרה שלי (ברשותי 2 דירות) והפטור של ירושה לא מתאים למקרה שלי (לאימי היו 2 דירות טרם פטירתה). בברכה, דודו
דודו שלום, סעיף 4 לחוק מיסוי מקרקעין קובע כי הורשה של נכס מקרקעין אינה נחשבת כמכירת מקרקעין לעניין המס. משאין מדובר במכירת מקרקעין, הרי שלא קמה חבות במס (רכישה או שבח) בגין העברת הזכויות מן המוריש ליורש, וניתן לרשום את הדירה על שם היורש ללא צורך בהצגת אישורי מסים. העובדה שאין חובה באישורי מסים, בין היתר, מקלה על הליך רישום הזכויות על שם היורש. יחד עם זאת, אין מדובר בפטור גורף מכל עסקה עתידית שתתבצע בנכס המועבר בירושה, אלא ב"דחיית מס", עד למועד מימוש הנכס. יש להתייעץ עם עו"ד לצורך בירור זכויותיך וחבותך בעניין עסקה בנכס המועבר בירושה, בברכה,
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים