מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

תביעה מישפטית מינהל-שותפים בחלקות

אור
אוראל

שלום וברכה שאלה עקרונית בלבד ללא קשר לפרטי המיקרה שלהלן! א-אני ואחי נימצאים כשותפים(מושא) בקרקע מוחכרת מהמינהל שהופשרה! וכבר חלקה שווק על ידי המינהל יש טבלאות איזון. ב- המינהל דחה את כל בקשתינו לקבלת זכויות,למעט אולי ועדת פיצויים עם החלטות ישנות ג-אני מעוניין לתבוע את המינהל לקבלת זכויות מוגדלות,אחי השותף בחלקות מעוניין לא לעשות דבר או לחילופין ללכת לועדת פיצויים. שאלתי: 1- האם אני יכול לתבוע את המינהל בלעדיו? כגון על 50 אחוז מהשטח או זכויות עתידיות?או סוג של הסכם בין השותפים? 2- כיצד פותרים את הבעיה? האם יתכן ששנינו תקועים רק בגלל השותפות ללא יכולת למימוש בחירות אישיות של כל אחד? אשמח לדעתכם

RE:
מאי
עו"ד מאיר ברטלר

אוראל שלום, לשאלתך, ”עקרון-העל הוא, שכל שותף במקרקעין משותפים יכול ורשאי להביא, לרצונו, לפירוק השיתוף: "כל שותף במקרקעין משותפים זכאי בכל עת לדרוש פירוק השיתוף" (סעיף 37(א) לחוק המקרקעין). גם עקרון-על זה נושא על גבו חריגים, כגון במקום שבו נכרת הסכם-שיתוף השולל או המגביל זכות לדרוש פירוק השיתוף; (סעיף 37(ב) לחוק). אי לכך, מוטב כי תפנה לייעוץ משפטי כדי לדעת עפ"י ההסכם בניכם, מהן זכויותיך, בברכה,