יונתן

שאלה לגבי תיקון ליקוי בדירה מושכרת

אני ואישתי שוכרים דירה בת"א. כחודש לאחר כניסתנו ניסתמו השירותים. בעל הבית שלח אינסטלטור לתקן זאת. מאז ובמשך שנה כל חוש וחצי נסתמים השירותים. בעל הבית אינו מוכן לתקן זאת וטוען שאנחנו סותמים אותם. יש לנו התכתבויות סמס בו בעל הדירה מודה שיש בעיה אך במשך שנה הוא אינו מתקן את הליקוי. עקב כך בחרנו להפר חוזה ולצאת מהדירה. במידה וניגש לתביעות קטנות, האם הצדק יעמוד לצידנו? כיצד עלינו לפעול?

עו"ד מאיר ברטלר

יונתן שלום, הפרת חוזה בגין הפרה יסודית. עפ"י המקובל, על בעל הבית לדאוג לתיקון בעיות אינסטלציה בנכס המושכר, אם נושא זה נכתב בחוזה וכן אם ישנה הערכה של אינסטלטור התולה את הבעיה בצנרת, ולא בכם. אם אכן כך הם פני הדברים, ואתם מגובים באסמכתאות, חוזה שכירות והתראות מצדכם בטרם הפרת החוזה, ייתכן וביהמ"ש לתביעות קטנות ימצא אתכם זכאים ואם כן, אולי יש מקום לבקש פיצוי כספי בגין הפרת חוזה שכירות שנגרם ע"י השוכר. בברכה,