מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

מניע זכויות העברת בעלות

רות
רות מנור

שלום, הבניין שבו אני גרה, הוא מבנה בן 4 דירות, 2 דירות גן ו- 2 קוטג'ים, לכל אחת מהדירות יש מדרגות נפרדות משלה(לא מקורות) כלומר שלכל דירה כניסה נפרדת לגמרי, לכל דירה יש גם גינה המחוברת לחלקי הדירה וגם חניה, לקוטג'ים יש הקצאה של שתי חניות ולדירות הקטנות חניה אחת (כל אלה רשומים גם במקרקעי ישראל). אין לנו שטח המוגדר כשטח בניין משותף, למשל גינה משותפת, או מחסן של הבניין, או מקלט (לכל דירה יש ממ"ד משלה) אין לנו אפילו ברז משותף לרפואה, גם לא חדר מדרגות משותף או לחלופין תאורה משותפת, כתוצאה כל דירה מנהלת את חייה, מטפחת את הגינה שלה ולא מתערבת בהחלטות הדירות האחרות, כל אחד שותל צמחי נוי לפי טעמו, מרהט ריהוט גן לפי דעתו או כיסו, מדליק תאורת כניסתו הפרטית לפי עניינו.. וכל עוד לא נידרש ייצוג או דוברות מטעם הבניין, הנה כי כן איננו מתעתדים לשפץ (הבניין חדש יחסית) ברור שבתנאים ובנסיבות הללו אין לנו וועד בית, אם נניח יידרש שיפוץ הבניין, אולי בעוד 20 שנים , ברי שאז נתאגד וכל ארבעת בעלי הדירות שבנכס יהיו נציגי הבניין, או אם נחליט אחרת שאדם אחד ייצג את כולם, למשל. הדירה שרכשתי היא דירת גן בת שלשה חדרים כלומר יש לה גינה קטנה מאוד בערך 30 מ"ר, בנוסף בעלת רחבה או מרפסת כניסה כמו כן יש לה חניה משלה, הכול קבוע מהבניה, ומוגדר כך במקרקעי ישראל כשטחים השייכים לדירה, גם אם לא היה כתוב כך לא ניתן לנתק חלקים אלו מהדירה.. המבנה נבנה לפני 12 שנים אולי פחות, בתוכנית משרד השיכון ע"י חברת אלמוג (כלומר עדיין אין לדירה טאבו), את הדירה רכשתי בהסכם מכר/ רכישה בתאריך 21/07/2013 ומאז שילמתי את כל המגיע ממני, אולם חברת אלמוג מסרבת לרשום את הדירה על שמי ועכשיו היא רוצה שאביא לה את חתימות בעלי הדירות האחרות שיצהירו שאין בבניין וועד בית, אז פניתי לשכנים שלי שאמרו שברצון אבל שחברת אלמוג תשלח כתב התחייבות לצורך מה היא מבקשת את הפרטים שלהם, שהרי לחברת אלמוג חייב שיש מידע עדכני מי הם בעלי הדירות, וגם אם מתקיימת פעילות של נציגות בית, היא רשאית לפנות לכל אחד ואחד בעצמה ולברר אם הינה מעוניינת לחקור, למה אני נדרשת להמציא כאלו הוכחות?!!!! שברור שאף אחד לא מסכים לתת לי, לפי איזה חוק חברת אלמוג משתמשת בי, ומאיימת בכך על כל רכושי, מפני שהיא רוצה כדי לברר מידע? מה אני נושא לסחיטה? בקצור על מחלוקת זו כבר חצי שנה שהדירה ששולמה עד תום על ידי אבל לא נרשמת על שמי, היש להתנהלותה של חברת אלמוג בסיס חוקי? למען הסר ספק שלחתי אתמול תלונה גם למקרקעי ישראל על התנהלותה של חברת אלמוג.