גליה

מס שבח והיטל השבחה בעיסקת קומבינציה

כאשר נעשית עיסקת קומבינציה, מי אמור לשלם את מס השבח והיטל ההשבחה, בעל המגרש או הקבלן? מה קורה כאשר הקבלן מסרב להמשיך בעיסקה במידה ובעל המגרש לא ישלם את המיסים האלו?

עו"ד דוד מלניק

עניין זה מוסדר בהסכם הקומבינציה עצמו. מדובר בתנאים מסחריים. במקרים מסוימים מדובר בעסקאות ברוטו ולעיתים בעסקאות נטו. הקבלן מחויב לשלם את מה שהוסכם בהסכם. www.melnik.org.il

שי שפר

האם הקבלן בעסקה, צריך לשלם על שכירות, עד שהבניין יבנה ובעל המקרקעין יוכל להכנס לדירה.