איחור במסירת דירה מקבלן
שלום, קניתי דירה מקבלן ובתאריך מסירה נקבע 28/11/2012 במקביל בהתאם לייעוץ מעורכי דין של העסקה מכרתי את הדירה שלי עם תאריך פינוי של 28/2/2013, הדירה נמכרה בסכום הנמוך ממחיר שוק, כי נאלצתי לעשות זאת במהירות. בגלל חריגות בנייה ובעיות נוספות, הקבלן לא קיבל טופס 4 עד היום, אבל מכיוון שנאלצתי לפנות את הדירה שלי ב 28/2/2013, הוא הסכים שאגור בדירה ללא אישור,בתנאי שכירות (ללא תשלום) כמובן לא מדובר בתנאים אופטימליים, חשמל זמני ולא ניתן להפיעל את כל המכשירים. דבר נוסף כל 8 הדירות בבניין מאוכלסות, חלקן ע"י קונים וחלקן ע"י שוכרים האם בהנתן כל המידע הנ"ל, אני זכאי לפיצוי לפי חוק המכר, למרות שגרתי בדירה? האם אני זכאי לפיצוי כלשהו לפי חוק החוזים? בברכה יוסי
חובת הקבלן למסור את הדירה בהתאם לאמור בהסכם כאשר קיימת הזכות לדחות המסירה ב-60 יום וכן בשל נסיבות שאינן תלויות בקבלן ככפי שהוסכם בין הצדדים להסכם. קיומן של חריגות בנייה נובעות ממעשים ומחדלים של הקבלן ולכן עיכוב במסירה לא יכולות להצדיק איחור במסירה. במקרה הזה החזקה נמסרה ואולם ללא טופס 4 (ולא הייתה לכם חובה לקבל את הדירה) ואולם משקיבלתם החזקה עדיין עומדת לכם זכות לתובע את הנזקים הנובעים מקבלת חזקה ללא טופס 4 בשל אי הנוחות ו/או נזקים אחרים.
שאלות נפוצות:
אפריים
ענבר אליאסי
ניר גביש
שיינדל