דמי וועד בבית בבנין משותף
שלום וברכה. אני דיירת בבניין חדש בין 2 שנים משותף ל10 דיירים, 4 מתוכם גרים בדירות גן עם כניסות נפרדות, ואני ביניהם. הוחלט על ידי רב הדיירים כי 6 המשפחות שמשתמשות בשירותי המדרגות/ מעלית ישלמו עלות של 150 ש״ח ואילו משפחות הגן ישלמו 125 ש״ח. במשך השנה האחרונה הועלו מלא רעיונות של שדרוג הלובי בצמחיה ומראות, ובשימוש עלויות נוספות לסכומים שנקבעו, ההחלטה לא הגיעה להסכמה ואילו עתה דיירת גינת גן אחת טוענת שיש לה בעיה עם יונים ומבקשת שכל דירות הבניין ישתתפו בעלויות של הסמת דוקרנים נגד יונים, כל משפ שילמה בנוסף לדמי הוועד עוד600 ש״ח הדבר לא נפתר, עתה מבקשת הדיירת הזו שוב השתתפות של 1200 לכל משפחה להגברת הטיפול בכדי שבגינתה לא יהיו יונים. השאלה שלי היא האם אני דיירת כניסתה לדירה לא עוברת דרך הלובי אשתתף בנוסף לדמי הוועד החודשיים בעלויות נוספות של יונים בדירת גן אחרת?? אודה על תשובתך המהירה
דמי ועד הבית נקבעים כיחס שטח הדירה לסה"כ שטח הדירות ברכוש המשותף אלא אם הוחלט אחרת בתקנון ו/או התקבלה החלטה של כל בעלי הדירות. חובת נשיאת בהוצאות המעלית הנה על כלל בעלי הדירות לרבות אלו שבקומת הקרקע אלא אם נקבע אחרת בתקנון. הוצאות שנכללות הינן הוצאות הדרושות להחזקה התקינה של הרכוש המשותף. לא ברור לי מה הקשר של בעיית היונים לרכוש המשותף ומדעו על כלל בעלי הדירות לשאת בהוצאות הקשורות בבעיות היונים של דירת הגן. נראה לכאורהכי מדוברבהוצאה שחלה על דירת הגן אלא אם ישנן עובדות שלא צוינו בשאלתך. דוד מלניק,עו"ד your pesonal lawyer. www.melnik.org.il
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים