משה

זכרון דברים

שלום , קנינו דירה י2 וביצענו זכרון דברים , בזכרון היה רשום שתוך 12 ימים עלינו לבצע חוזה מלא . אם לא ביצענו את החוזה תוך 12 יום הזכרון מבוטל ? תודה .

עו"ד דוד מלניק

זכרון דברים הוא הסכם לכל דבר אם הוא כולל מספיק פרטים כגון זיהוי הצדדים, זיהוי הנכס והתמורה. גם אם הוא חסר פרטים כגון תנאי תשלום ופרטים נוספים הרי שבית המשפט יכול להשלימם. זכרון הדברים הינו הסכם לכל דבר ועניין ומשכך מומלץ להימנע מחתימה עליו שכן הוא עשוי לגרום לקשיים ותסבוכות ומשכך מומלץ לא לחתום על זכרון דברים ולחתום על הסכם מלא באמצעות עורך דין. למידע נוסף על זכרון דברים הנכם מופנים למאמר באתר www.melnik.org.il --> ייצוג בעסקאות מקרקעין וברשימת המאמרים למטה ללחוץ על המאמר "לחתום על זכרון דברים או לא לחתום - זאת השאלה". דוד מלניק, עו"דYour personal lawyer