יוליה

פינוי דירה בטרם מסתיים החוזה עקב תמ"א 38

שלום, אנו חיים כבר כשנתיים בדירה בה מתבצעות עבודות תמ"א 38. יש לנו חוזה עד ספטמבר אך לפני כחודשים הודיעו לנו כי נצטרך לעזוב בסביבות מאי עקב התקדמות התמ"א ווהעובדה כי רוצים להתחיל ולשבור קירות בחדרים. חיפשנו דירה אך הדירה היחידה הנורמלית שהצלחנו למצוא היא רק מה 1.7. האם הם יכולים להוציא אותנו מהדירה לפני שהחוזה מסתיים או להתחיל לשבור קירות בדירה כל עוד אנחנו נמצאים בדירה? חשוב לציין כי כאשר חתמנו על חידוש החוזה בספטמבר, לא נאמר לנו שנאלץ לעזוב לפני הזמן אלא החוזה נחתם עד ספטמבר. ההודעה על העזיבה הגיעה במפתיע רק לפני כחודשיים. תודה, יוליה

עו"ד דוד מלניק

אם החוזה הוא עד לתאריך שציינת ואין אפשרות למשכיר להודיע על פינוי מוקדם ואף עניין זה לא עלה הרי שהמשכיר אינו יכול לפנות אתכם לפני הזמן. ככל שירצה ובהסכמתכם הרי שניתן לדרוש פיצוי וכן לדרוש פיצוי על הנזק והסבל כתוצאה מהבנייה.