יוסי

מיסוי מקרקעין

אבא שלי קנה דירה בשנת 1987, נרשמה על שמו הערת אזהרה, הקבלן לא העביר את כל הזכיות לאבי למרות ששילם את כל הכסף לאחרונה הוא ביקש ממני לבדוק את זה גיליתי שהקבלן נפטר (אין לו יורשים) והחברה שלו פורקה מרצון כעת מיסוי מקרקעין לא מוכנה לתת לי אישור מס שבח של הקבלן (למרות שאין חוב) מה הפיתרון ?

עו"ד דוד מלניק

הסירוב של מס שבח מקרקעין הוא טכני שכן אם אין חוב אין מניעה ואולם מס שבח אינו מוסר אישורים לצד השני בהעדר יפוי כח. אבל נדמה לי שזו הבעיה הקטנה כי הבעיה היותר גדולה היא לבצע את העברה בטאבו שכן החברה כבר לא קיימת ולכן הנך צריך לקבל ליווי משפטי ואפשר ויידרש הליך משפטי.