לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילנה דרור

צנרת משותפת

בדירה שבבעלותי יש נזק גדול בתקרה ולאורך הקיר. הדבר נמשך מספר שנים. את התקרה תיקנתי לאחרונה לאחר שנאמר לי ע"י ועד הבית שאין שום צנרת משותפת שעוברת בתוך הבנין. לאחר תיקון התקרה הניזוקה ראיתי שעדיין יש פטריה שמתפשטת והחלטתי לפרק ארון ממטבח.גיליתי בתוך עמוד במטבח עוברת צנרת של השכנים. צינור 4 צול ועוד שני צינורות מים. שלושתם דולפים. טת הצנרת של המים הקרים ,דייר אחד החליף והשני עומד להחליף.הבעיה בצינור הביוב. בביקור אינסטלטור התגלה בחיבור של דירת השכן מעלי לצינור הביוב נזק שנגרם בעבר.חור שניסו לתקנו עם חומר מיוחד ומשם הנזילה. הדבר נגרם כנראה בזמן שהשכן ביצע שיפוץ אצלו והחליפו מרצפות. המצב הבעייתי היום?הצנרת חשופה לגמרי המטבח שלי מפורק ואני צריכה להזמין מטבח אחר ולא יכולה עד שתתוקן הנזילה.קיבלתי הצעה מהאינסטלטור שמוכן לתקן אך השכן מסרב שיפרקו אצלו את האסלה והכיור . יש לציין שאין גם הסכמה לתשלום מקופת ועד הבית למרות שצויין שזו צנרת משותפת. ישנה עוד בעיה.לפני מספר חודשים הסכמתי להיות בועד בין השאר כדי לטפל בבעיה הזו. עוד דיירת התנדבה לעזור בעניני תחזוקת הבית.אך היא לקחה אליה את כל החומר של ניהול הבית כולל פנקסי צ'קים ,וצ'קים חתומים על ידי ואיש ועד נוסף שלא פעיל ,רק מורשה חתימה. הגברת הזו מסרבת לשחרר צ'ק כדי לטפל בבעיה. מה עלי לעשות? אין עם מי לדבר. מבקשת בדחיפות עצה. הדירה מיועדת להשכרה שתמורתה אני שוכרת דירה.הכנסתי דלה.ואני חייבת להשכיר אותה עד סוף החודש. כבר הפסדתי חודש שכירות. בתודה

דוד מלניק

ערב טוב. ניתן להגיש תביעה למפקח על הבתים משותפים שיאכוף התיקון על ידי הועד ו/או בעל דירה אחרת בבניין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין