מלי

היטל השבחה בגין שכירות ??

שלום רב, בשנת 2000 רכשתי דירה בפתח תקווה אך מעולם לא התגוררתי בה. במשך 8 שנים היא הייתה מושכרת ולבסוף מכרתי אותה לדיירת, שוכרת הדירה. רק עכשיו (מכל מיני אילוצים,)מתבצעת העברת הדירה על שמה של הקונה, אך בעיריה דורשים ממני לשלם היטל השבחה, משום שהדירה הייתה מושכרת ומעולם לא גרתי בה. היתכן?? זה נשמע לי הזוי לחלוטין.... איך תוקפים עניין זה משפטית?

עו"ד יגאל מירון

היטל ההשבחה אינו נגזר מההשכרה, אלא מהשבחה שחלה. יש לבדוק בגין מה הושבחה הדירה ומהו המועד בו הושבחה. אם המועד חל בתקופת בעלותך - החיוב הוא עלייך, אם המועד חל לאחר מכירת הדירה - החיוב הוא של הקונה, בכפוף להסכמות החוזיות בעניין.