חדי

פירוק שותפות בדירה כירושה שני שותפים שאינם בני משפחה

מבקשת לדעת איך מתבצע פירוק שותפות בדירה של שני יורשים שאינם בני משפחה . כשאחד קיבל את חלקו כירושה 33% . בעוד שהשני עפ"י צוואה 65%. ועוד שני יורשים שנפטרו שלכל אחד מהם 1% כירושה. אודה על תשובתך.

עו"ד יגאל מירון

המונח 'פירוק שיתוף' אינו מדוייק בהיותו שמור לעניינים אחרים. הדירה תימכר על ידי יורשיה עאשר כל אחד מהם זכאי לאחחוז היחסי שלו בתמורה. כל אחד מהם ידווח על העסקה שלו וכל אחד מהם יהיה מחוייב במס (או פטור) בהתאם למצבו האישי. יגאל מירון, עו"ד