ויכוח
שלום וברכה לעו"ד יגאל מירון בניתי גדר אבן לפי ההיתר בניה שבידי שמבוסס על תכנית מדידה עדכנית, והדיירים של הבנין ממול לאחר כמה חודשים, באים וטוענים שעל פי תכנית מדידה שלהם הקיר שלי נכנס קצת בתוך התחום של הרכוש המשותף שלהם. ואני שואל מאחר ואני עשיתי הכל על פי ההיתר בניה, אם אני צריך להתייחס אליהם? שאלה נוספת, באותו גדר השארתי פתח כפי שמופיע בהיתר בניה, ורק שהמעבר כלפי חוץ הוא בתוך התחום של הרכוש המשותף שלהם, והם דורשים ממני בגלל זה לסגור את אותו פתח, מה הדין בזה כאשר הפתח הוא כולו בתוך התחום שלי והוא מופיע בהיתר? אשמח מאד לקבל תשובה תודה
ענייני תכנון ובניה כפופים לענייני הקניין. חוק המקרקעין קובע: קירות, גדרות, ... הנמצאים במיצר של מקרקעין שכנים, יראום כנכסים בבעלות משותפת של בעלי המקרקעין השכנים, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר. מחוברים שבמיצר רשאי כל אחד מבעלי המקרקעין להשתמש בהם למטרה שלשמה הוקמו, וחייב הוא להשתתף בהוצאות הדרושות כדי להחזיקם במצב תקין לפי שיעור שהוסכם ביניהם, ובאין הסכם כזה - בחלקים שווים, זולת אם מידת השימוש בהם היתה שונה. ייתכן שכאשר תפנה אליהם ותבקש השתתפות בעלות ההקמה יתקררו הרוחות. יגאל מירון, עו"ד
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים