מרי

קניית מגרש לבניה שאין בו פרצלציה אלא שותפות

שלום ישנו מגרש 600 מר (בערך) ואנו מעוניינים לקנות חצי ממנו כדי לבנות בית. אולם אין במגרש זה פרצלציה, ובעל הנכס לא מעוניין לעשות פרצלציה אלא לקיים חוזה שותפות. על פי בעל הנכס ניתן לבנות במגרש זה דו משפחתי (גם במגרשים בצמודים בנו עכשיו דו משפחתי). השאלה היא: מה המשמעות של חוזה שותפות ולא פרצלציה? ומה ההשלכות של זה לעתיד? תודה מראש.

עו"ד יגאל מירון

פרצלציה היא חלוקת המגרש המקורי למגרשי משנה שיירשמו כחלקות נפרדות. מדובר בהוצאה גדולה והליך ממושך שאינו נדרש. אם הוראות התב"ע מאפשרות בניית שני בתים במגרש, ההליך הנכון הוא הסכם בין השותפים שיהיה בסיס לתקנון מוסכם של בית משותף שיירשם. בסופו של הליך יהיה המגרש (החלקה המקורית) רשום בכבית משותף בן שתי יחידות ויהיה לו תקנון מוסכם המגדיר את זכויות הצדדים ויחסיהם. בהצלחה. יגאל מירון, עו"ד