השגת גבול של שכן
אני מתגוררת בקוטג. בסמוך אליי יש קוטג נוסף אין לנו קירות משותפים. אך אחד מקירות הבית נמצא בחצרו של השכן. השכן בסוף חודשי הקיץ פנה אלינו כי הקים בריכה ויש לו יונים שמלכלכות את המים עם צואה ודרש שנשים על החלונות שלנו דוקרנים. אנחנו לא סבלנו מבעיה זו והצענו לשכן לשים על חלונו דוקרנים. מסתבר, שהשכן עלה על קיר ביתי והתקין ללא הסכמתי דוקרנים מברזל, מאוד גהוהים ואגרסיביים, על 2 חלונות ביתי. האחד בחדר השינה שלי והשני על מקלחת חדר ההורים. זאת גילתי לצערי רק לפני חודש, כשרציתי לפרק את החלון, לצורך ניקיון, נשרטתי ביד, למזלי... וכך גיליתי את הדוקרנים. זה הגיוני ??? בית שלי. חלונות שלי והשכן "הנחמד" עושה את ככל העולה על רוחו, בשטח הפרטי שלי. פניתי אליו בצורה יפה שיורדי את המפגע הבטיחותי הזה, אך הוא לא רק שלא רצה להוריד. הוא תובע אותי בבית משפט השלום, והוציא לי צו הרחקה מהדוקרנים ודורש שלא ייתנו לי להוריד אותם. זה יכול להיות ??? יש לי משפט בשבוע הבא ואיני יודעת מה לעשות ?\איך לדבר ? מה להגיד ??? אודה להכוונתכם בהקדם. מאוד פוחדת מהשכן וממש לא יודעת מה עוד יכול לעשות !!!
פורום זה אינו המקום לייעוץ פרטני. מטרתו מענה כללי מרחיב אופקים ומשכיל. אני ממליץ להסתייע בעו"ד. בככליות יש לאמר שזכותך על קניינך גוברת על רצונו של השכן לסכל הגעת יונים. אין לי כל ספק שהשופט יסייע לך במתן דגש מתאים. בהצלחה. יגאל מירון, עו"ד
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים