לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלומי בוזגלו

השכרת דירה

שלום ברשותי דירה ואני מחפש שוכרים. הבאתי למתווך לחפש לי שוכרים . המתווך מצא אנשים והוא נפגש עם השוכרים והם חתמו על חוזה בהסכמתי . יש לציין שאני עוד לא חתמתי על החוזה ואני אבוא בימים הקרובים לקרוא את החוזה ולחתום. הכניסה של השוכרים לביתי צריכה להיות בעוד עשרה ימים . מתווך הדירה נתן לשוכרים את המפתח לדירה ( ללא ידעתי ) והשוכרים החלו בינתיים להעביר דברים לבית . אתמול התקשר אליי השוכר ואמר שיש סדק בקיר . אמרתי לו אל תעשה כלום אני אבוא ואבדוק את העניין . לאחר כמה שעות השוכר התקשר אלי ואמר שהוא הזמין אישמקצוע ( ללא ידיעתי) ושילם לו 500 שקל. השוכר דורש שאני אחזיר לו את הכסף . ואני אמרתי לשוכר שאני לא מוכן להחזיר לו את הכסף כי הזמנת איש המקצוע נעשה ללא ידעתי . האם אני מחוייב להחזיר לו את הכסף על זה שהוא הזמין איש מקצוע ללא ידעתי? עוד שאלה בבקשה . השוכרים חתמו עם המתווך על חוזה . ואני עוד לא חתמתי כי קבעתי להפגש איתם בימים הקרובים ואז לשיקול דעתי אחליט האם לחתום . האם זכותי לא לחתום למרות שהשוכרים חתמו על החוזה ? האם זכותי עדיין לחפש דיירים חדשים במידה ואני לא ארצה שהשוכרים האלה יגורו בביתי ? תודה . שלומח

עו"ד יגאל מירון

הדירה שלך ופעולות המתווך הן חריגה מהתפקיד שנתת לו. לכאורה אתה זכאי שלא לחתום הסכם וזכאי לדרוש פינוי הדירה. מאידך - כיצד תסביר את היעדר תגובתך כשנקראת להתייחס לסדק (היה עלייך לכאורה לדרוש שהדייר יצא מייד מהדירה שטרם הושכרה לו...). בעניין ההוצאה על התיקון: אינך חייב לדייר דבר הואיל ואינו שוכר, לא הובטח לו דבר, יחד עם זאת מדיני עשיית עושר - אם אתה נהנה מפעולתו של מישהו אחר הרי הוא זכאי לתשלום. התשלום הראוי יהיה עלות סבירה של העבודה. בשולי הדברים: אתה מצייר תחילתה של מערכת יחסים לא נוחה ולא נכונה. ראה לטפל בעניין בזריזות ובנחישות. יגאל מירון, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין