לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יהודה

פיצול היתר בניה

שלום רב, לאחרונה מכרתי את ביתי וקיבלתי ע"ח. הבית הינו דו משפחתי אשר יחידה אחת בבעלותי והאחרת של שכניי. הדו משפחתי נבנה ע"י הגשת תוכנית אחת משותפת ולכן קיבלנו היתר אחד על שתי היח'. מכיוון שנבנו תוספות שונות ללא היתר נתבענו בבית דין לעניינים מקומיים ובמשפט קבעה השופטת כי אני לא אשם בחריגות ולכן הורתה למחוק אותי מכתב האישום. שכניי הורשעו ונענשו וכן הוצא צו הריסה על כל החריגות בחלקה. מייד לאחר חתימת חוזה המכירה הרסתי כל חריגה בחלק שלי והבנייה הותאמה להיתר המקורי. למרות ביצוע ההריסה על ידי, בערייה לא מוכנים לבקש מבית המשפט להגביל את צו ההריסה לחלקו של השכן בלבד, ובכך לסלול לי את הדרך לסיים את עסקת המכירה, באמתלה שאני נושא באחריות על עבירות שכני בגלל שניתן היתר אחד משותף. שאלתי היא: האם ניתן לבקש מבית המשפט שיוציא פסק דין לפיצול ההיתר? אם כן, האם פיצול ההיתר יביא לביטול צו ההריסה על החלק שלי? יש לציין כי יש הסכם שיתוף ביני לבין שכניי שדווח ואושר ע"י הרשויות ונרשמה הערת אזהרה בטאבו. כמו כן הערייה מתייחסת לנכסים כנפרדים בחשבונות ארנונה ומים ואפילו טופסי 4 ניתנו בנפרד ובמועדים שונים לכל אחד מאיתנו. לתשובתכם אודה. בכבוד רב יהודה.

עו"ד יגאל מירון

על פניו ובנתונים שסיפקת, העיריה פועלת שלא כדין. הואיל ונמחק כתב האישום נגדך, כבר אין לך מעמד בתיק עבירות הבניה. המסלול המשפטי הוא דרישה מהעיריה לתקן את התייחסותה ולשחרר אותך. אם היא לא נענית - עליך לפנות לבית משפט לעניינים מינהליים. יגאל מירון, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין