אור

ברור פרטים לגבי עסקת נדל"ן לפני 1998

שלום, בעקבות מותו של אבי אנו זקוקים למידע לגבי קניית דירה שביצע אבי לפני 1998 . ע"פ נסח הטאבו נרשמה בעלות על הדירה ב- 96' אך לטענת אשתו שעמה קנה את הדירה , העסקה בוצעה ב-90'. האם יתכן כי למרות הרשום בנסח טאבו בפועל העסקה בוצעה לפני? אם אכן לא ניתן להסתמך על נסח הטאבו, היכן ניתן למצוא מידע אמין לגבי מתי בוצעה העסקה בדיוק? תודה רבה!

עו"ד יגאל מירון

נסח הסטורי יכול לשקף את המועד בו נרשמה הערת אזהרה בעסקת הרכישה (שאמור להיות סמוך מאד לחתימת ההסכם). ניתן להוציא אפילו דרך האינטרנט באופן מיידי ותמורת כ 16 ש"ח. המידע המדוייק ביותר יימצא ברשויות מיסוי מקרקעין. ניתן לפנות למשרד הרלוונטי (לפי מיקום הדירה) ולקבל את המידע. המידע לא תמיד מיידי ועשוי להיות כרוך בתשלום אגרה ובהוכחת זיקה לנישום. יגאל מירון, עו"ד