לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לופו

מס שבח?

שלום, אני שותף לדירה בבת ים שנקנתה מזמן מעמידר, גרתי שם עד לפני 7 שנים. אחי עוד גר שם. הבעיה שאבא שלי רשם את הדירה כמתנה עלי ואחי לפני כשנה כי הוא רצה ללכת לבית אבות{הוא נפטר במרץ} אני גר עם אישתי 7 שנים בשכירות, אנחנו רוצים את חלקנו של הדירה, לכן אח שלי אלך לעשות משכנתא של 500000 ש"ח כדי לתת לי חצי ערך הדירה, מסתבר שהממשלה רשמה חוק ב2014 שמחייב לשלם מס שבח או לחקות 4 שנים כדי שאחי יוכל לעשות משכנתא כדי לקנות את חלק שלי של הדירה{אחי לא רוצה למכור את הדירה} הייתי אצל עורכי דין שאמרו לי שזה נכון, למרותשאחד אמר שלא צריך לשלם מס שבח האם המדינה לא מתחשבת שמדובר לא בעסק, שאני רק רוצה לקבל רק מה שמגיע לי מהדירה, אני ואישתי רוצים להתחיל את החיים שלנו אנחנו גרים בשכירות,יש לי נכות של 69 אחוז האם באמת צריך לשלם מס שבח והאם אפשר לעשות משהו ?

עו"ד יגאל מירון

הואיל וקיבלת את מחצית הדירה במתנה מאביכם, אז במקרה של מכירת הזכות לאחיך לפני תום תקופת צינון, יחול עליך מס שבח. תקופת הצינון היא של 4 שנים מיום קבלת המתנה, וזאת נוכח העובדה שאתה לא גר בדירה. אם נדרש לך כסף, אתה יכול למשכן את הדירה ביחד עם אחיך- כנגד הלוואה משותפת שתיקחו על הדירה. יגאל מירון, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין