עמלת תיווך שלא מוצדקת
האם יש תקדימים או פס"ד העוסקים בנושא שבין מתווך לבין הקונה הדירה? משהו שעוסק בנוגע לעמלת התיווך? במקרה שלי בקצרה- ראיתי את הדירה ע"י המתווך, לפני שראיתי חתמנו על הזמנת שירותי תיווך לקניית הנכס במקרקעין- כאשר רפרפנו במהירות לפני שראינו את הדירה ראינו שסעיף 5 מדבר על עמלת התיווך בגובה של כ-2%, אמרנו למתווך שככול שנתקדם עם העסקה עמלה בגובה זה לא באה בחשבון והוא הסכים למחוק סעיף זה בטופס הזמנת שירותי התיווך וכתב בכתב יד "שהעמלה הסופית תקבע ע"י משא ומתן עם מנהל המשרד" וחתמנו גם אני וגם המתווך על יד. מעולם לא נקבע סכום עמלה, וככול שהתקדמנו עם עניין קניית הנכס התבררו בעיות שלא דוברו בנוגע לנכס. כול העניין של בדיקת הנכס נעשה על ידינו והמתווך לא בדק פרטים על הנכס כגון- עיקולים, שיעבודים חובות ערייה- מצב משפטי של כינוס נכסים מתקדם וכול מידע זה לא נאמר לנו אלא ההפך המתווך ניסה לעודד שהכניסה לדירה יכולה להיות ממש מידיית. האם יש תקדימים בנושא זה? פסקי דין שמדברים בנושא שבין המתווך לבין הקונה? תודה מראש
פסקי דין בעניין יש המון. האומנות המשפטית היא לאבחן מקרה ממקרה ולהשתמש במקרה הנכון. המלצות ראשוניות: לפנות למשרד התיווך במכתב (כולל אישורם שקיבלו את המכתב) ולבקש בנימוס את אישורם שדמי התיווך בעסקה יהיו כפי שדובר ולא כפי שרשום. יגאל מירון, עו"ד
עניין זה נמצא בבהמש השלום בבקשה למחיקת כותרת וכרגע אנו נמצאים בשלב של הגשת סיכומים של כול צד לבהמש נשלח עם תצהירים ונספחים. (בעבר פנינו במכתב ראשוני למשרד התיווך ועמדנו על הפרת ההסכם ועל הוצאות שנלוו כתוצאה מהעסקה והרשלנות והחוסר הגינות של המתווכים בנושא) ואני שואלת אם יש ואפשר לקבל פסד שנוגעים לנושא זה של גובה ועמלת התיווך או על תפקידו הלקוי והרשלני של המתווך תודה מראש יוכי
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים