שאלה על שכירות
שלום לעו"ד מירון הנכבד, ראיתי באינטרנט דירה להשכרה שמצאה חן בעיניי, הגעתי לראות אותה והגעתי עם בעל הבית להסכמות בעניין השכירות. הוצאתי מהאינטרנט חוזה שכירות והבאתי לבעל הדירה כדי שנחתום. בעל הדירה אמר שגיסתו עורכת דין והוא רוצה שהיא תייצג אותו ושנעשה אצלה חוזה (כשהיא מייצגת רק אותו)-הסכמתי ונפגשנו אצלה והיא הכינה חוזה שונה בתכלית מהחוזה שהבאתי. נתתי לידיד שלי שהוא מתמחה במשפטים לעבור על החוזה והוא דיבר עם עורכת הדין של בעל הדירה והם ישבו יחד חצי שעה ותיקנו את החוזה. לאחר כל התיקונים ראיתי שאין בחוזה כמה דברים שחשובים לי כמו אופציה, התחיבות של בעל הדירה לתקן תקלות מבלאי וכו'-דיברתי עם עורכת הדין שלו והיא אמרה שהיא לא משנה יותר כלום וכבר סוכם הכל וזהו-אך בנתיים כלל לא חתמתי על החוזה. שאלתי היא האם אני יכולה להגיד לה שהעסקה לא נראת לי ואני לא רוצה לשכור את הדירה? אני פשוט חוששת שעורכת הדין ובעל הדירה הולכים לטמון לי מלכודת עם חוזה מסובך והתנהגות כזו. ידוע לי שבמקרקעין עד שלא חותמים כלום לא תופס אבל אני חוששת שעורכת הדין (שהתנהגותה מאוד אלימה ולא נעימה) לא תגיד שאני חייבת לחתום או לשלם לה על החוזה שהכינה (למרות שלא ייצגה אותי וזה כתוב במפורש שהיא מייצגת רק אותו). אשמח לשמוע על האפשרויות שלי שלא להתעסק עם האנשים הללו. תודה
כל עוד ההסכם לא נחתם - הוא אינו מחייב. זכותך לא לקבל את הנוסח המוצע. אינך חייבת לעוה"ד של המשכיר דבר. המלצתי: להיות ברורה ולהחליט מהר לכאן או לכאן. אם החלטת שלא לשכור את הדירה, הודיעי על כך באופן לקוני. את לא חייבת לאף אחד הסבר בעניין. יגאל מירון, עו"ד
תודה רבה על תגובתך. האם למרות שרשמתי תיקונים בחוזה וכביכול הסכמתי לשינוים (אך לא חתמתי!!) איני מחויבת בדבר?
אכן
תודה רבה לך!!! סייעת לי מאוד.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים