לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אנדרי

שכירות

שכרתי דירה בקומה עליונה מתיווך בזמן הגשמיםהתקרה התחילה לנזול תרתי משמע וכך התגלו סדקים רציניים בתקרה ובקירות וגם נשרף לי מחשב עקב נזילות מה תיקרה (יש תמונות). כלפני שבוע כתבתי מכתב עם תמונות והסברתי את המצב למנהל התיווך הם הודיעו לי שיתקנו את התקרה ומרגע זה הם מסננים אותי. לפני שבוע לגשמים הגיעה שיפוצניק ממתווך ואמר לי שהוא מכיר את הבית הזה לפני עקב התקרה והסדקים שהוא תיקן פעם שעברה. שאלה 1.האם אני יכול לבקש כסף על שרפת מחשב אישי? שאלה 2.מה אני יכול לעשות עם זה מה שמסננים אותי? מה אני יכול לעושת עוד? תודה

עו"ד יגאל מירון

הסכמי שכירות הם חוזים לא מאוזנים שפועלים לטובת בעל הבית המשכיר באופן גורף. על מנת לענות על שאלותייך יש לקרוא היטב את הוראות חוזה השכירות. עקרונית - אל תוותר מראש על הנזק שנגרם למחשב. בעניין סינון שיחות - פנה אליהם בכתב (דואר רשום או פקס שיש אסמכתה על משלוח שלו). יגאל מירון, עו"ד

אנדרי

האם אני יכול להגיד שמתווך חסך ממני מידע קריטי על הסדקים בתקרה שהוא היה מודע לדברים אלו? כמה זמן אני צריך לתת להם כדי שהם יבואו ויתחילו לתקן את הבית? תודה

עו"ד יגאל מירון

ביצוע תיקונים נמדד תמיד במידת אי הנוחות הנגרמת בגלל שלא מתוקן. קיץ שונה מחורף וכו'. חשוב מאד לתעד את המצב ואת הפניות אל בעל הבית. יגאל מירון, עו"ד

אנדרי

האם אני יכול לעשות משהו כשאמרתי שנשרף לי מחשב בגלל נזילת מים מתקרה קבלתי תשובה ממתווך שהם לא אשמים בזה שאני בחרתי לשים מחשב במקום שהוא היה וגם הם לא אשמים שנזל שם מים? אני יכול לעשות משהו בנדון? תודה

עו"ד יגאל מירון

בדוק בחוזה השכירות מה כתוב בעניין נזקים ובעניין ביטוח. יגאל מירון, עו"ד

אנדרי

לא רשום כלום. מה אפשר לעשות

אנדרי

שלום הם אטמו את הגג עם גבס.האם אני יכול להגיד להם שזה לא מתאים ואני רוצה שישימו זפת על הגג? בקשר שריפת מחשב עקב נזילה קבלתי תשובה ממתווך ואמרו לי שהם לא אשמים שאני שמתי מחשב באותו מקום איפה שהיה נזילה ועוד אמרו לי שהם לא אשמים התחיל נזילה דווקה באותו מקום איפה שמחשב היה. מה אני יכול לעשות בקשר למחשב? תודה

עו"ד יגאל מירון

הפורום אינו המקום לטפל בבעיה הפרטנית שלך ולא בא במקום עיצה משפטית ממוקדת אלא לתת כיוון ראשוני ואגב כך להעשיר את עולמם של הפונים והקוראים. למרות הטענות, יש אחריות של בעל בית לנזק שנגרם כתוצאה מפגם בתשתית. לשם כך יש ביטוחים ובהיעדרם יצא הכסף מכיסו. אם לאחר הנזילה בחרת להציב את המחשב שלך במקום הרטוב - אזי אתה אחראי והפעולה שלך מנתקת את אחריות בעל הבית. נדמה לי שזה לא מה שקרה... יגאל מירון, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין