קבלת צו להסרת גבול מתחום הדרך
עו"ד יגאל מירון שלום, אני בעלים של עסק רשום של עגלה לממכר מזון במתחם החניה של יד לשריון בלטרון. השטח שייך למנזר השתקנים ומפוקח ע"י המנהל האזרחי. לאחר כמה חודשים של עבודה עם העגלה (ניידת) בשטח ומכירת מזון, הוגש לידי צו מטעם המנהל האזרחי בשם "התראה להסרת השגת גבול מתחום הדרך". בצו כתוב שהנני משיג גבול התחום הדרך, בניגוד לחוק הפיקוח על הדרכים והשמירה עליהן, מס' 51 לשנת 1938. אותו המפקח הגיע לתת את הצו והצטייד במשואה בכדי להפציר בי שאני עומד בשטח ששייך למנזר. לאחר מספר ניסיונות להבין את מהות החוק לא הצלחתי להבין מה הסיבה שנאסר עליי לעמוד במקום זה ולעסוק במכירה. השאלה שלי היא כדלקמן: א. מהן האופציות העומדות לרשותי בכדי להמשיך להגיע עם העגלהה הניידת ולהמשיך לעבוד בשטח זה? ב. האם יש למנהל סמכות להחרים את עגלתי בשם הצו? ג. האם יש דרך לקבל אישור רשמי להמשיך בפעילות ואם כן, מהם הגורמים שאליהם יש לפנות? בתודה מראש, יותם אלמוג.
נראה שהשאלה המשפטית היא מהו טיב השטח שעליו אתה מצוי. התשובה מצויה בתחום החוזי שבין המנזר לבין המינהל או בתחום המנהלי מכוחו שולט (לכאורה) המינהל על השטח. ואתה זכאי לקבל מידע והבהרה מהמינהל בעניין. יגאל מירון, עו"ד
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים