עינת פלינט

תוספת בנייה-מינהל מקרקעי ישראל

אנו מתכוונים לבצע תוספת בניה בביתנו- בית קרקע. נעשה בעבר חוזה מהוון מול המינהל. כעת, עם בקשתנו לתוספת, הם מבקשים תשלום גבוה (בעת הבנייה שילמנו סכומים נכבדים). שאלתי היא: א. האם תקין ע"פ החוק? ב. בעלי הוא נכה צה"ל-האם ניתן לבקש הקלה עקב כך? תודה מראש על העצות.

עו"ד יגאל מירון

פנו למינהל וקבלו הסבר על מהות החיוב. אני מעריך שהחיוב אותו מבקשים הוא מן הסתם על ניצול זכויות בניה שלא היו במסגרת הזכויות הראשוניות. רכישת זכויות במקרקעין כרוכה בתשלום מס רכישה ואכן יש הנחות המגיעות לאוכלוסיות מסויימות. יגאל מירון, עו"ד