לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדי

ביטול זכרון דברים

שלום רב, הוריי התעניינו ברכישת דירה בבאר שבע , וחתמו על זכרון דברים שבו סוכם שאם אחד מן הצדדים מתחרט עליו לשלם לצד השני סך של 10000 ש"ח. הוריי החליטו לבסוף לא ללכת על הבית ואין להם בעיה לשלם את 10000 השקלים רק לא במכה אלה ב10 צקים של 1000 ש"ח. בעל הנכס לא הסכים ופנה לעורך דין. האם הדבר חוקי? והאם העובדה שעורך הדין ציין שהוא יכול ללכת עם זכרון הדברים ישירות להוצאה לפועל ולעכב אותנו ברכישת דירה נכונה? האם תשלום הפיצוי כרוך בהגבלת זמן (12 יום עפי העורך דין)? או שהכל נסיון הפחדה. אשמח לתשובה מהירה.

עוה"ד יגאל מירון

ראשית - לא כל אי-ביצוע הסכם מזכה בתשלום הסכום שבזכרון הדברים. שווה להתייעץ נקודתית, ביחס לניסוח זכרון הדברים שנחתם. חוקי לפנות לעו"ד וחוקי לדרוש את התשלום בפעם אחת. לא ניתן לפנות עם זכרון הדברים להוצל"פ ולא ניתן לעכב רכישת דירה אחרת בגינו. ביצוע התשלום לפי זכרון הדברים כפוף למה שנרשם שם. אם נרשם 12 יום אזי זה מה שמחייב. נשמע שמדובר בנסיון הפחדה. יגאל מירון, עו"ד

עדי

בנוסף האם ניתן להתחמק מן התשלום? ועדיף ללכת לתביעות קטנות ?

עוה"ד יגאל מירון

עליכם להתייעץ עם עו"ד אשר תציגו בפניו את המסמך (זכרון הדברים) שנחתם ותסבירו לו את נסיבות החזרה מהעסקה. יגאל מירון, עו"ד

עדי

הורי החליטו לא ללכת על העסקה בגלל שהביאו שמאי שהעריך את בנכס בכ200 אלף שקלים פחות ממה שמוכר הנכס דרש. בזכרון הדברים לא רושמה הגבלת זמן ואפילו לא רשום מחיר הנכס שעליו סוכם.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין