רמי

הגשת תביעה נגד חבר וועד בית אצל המפקחת

שלום רב, הוגש נגדי כתב תביעה אצל המפקחת על המקרקעין ע"י שכן', מתוקף היותי חבר וועד בית. יצויין שמדובר על תלונות בדבר תיפקוד הוועד כולו ושחברי הוועד האחרים לא נתבעו אלא רק אני כתביעה אישית. אין לי ספק שמדובר בנקמנות אישית. שאלותי : 1. האם לחבר וועד בית חסינות כל שהיא מפני תביעות מסוג זה, או טענת הגנה שהתלונות צריכות להיות כלפי כל הוועד ולא אישית כלפי אחד החברים? 2.האם אני יכול לדרוש מדיירי הבניין מימון הוצאות המשפט מכוח היותי חבר וועד והתביעה שהוגשה הינה בגין תייפקודי שם בעוד היא מתייחסת בפועל לכול חברי הוועד ?. 3. האם ע"פ סידרי הדין הנהוגים אצל המפקחת, עלי לצרף לכתב ההגנה את כל המסמכים הרלוונטים התומכים בהגנה, או שמספיק ואפשרי שאני רק אזכירם בכתב ההגנה ובעת הדיון אחשוף אותם ואגישם למפקחת וזאת על מנת להפתיע את התובע? אודה לתשובתך

עוה"ד יגאל מירון

לא פירטת את עילות התביעה. התביעה יכול שתהיה אישית. ניתן לדרוש השתתפות בהוצאות אך העניין כמובן קשור בתוצאת ההליך - אם מעלת באמון ו/או בתפקיד מדוע על הדיירים לשלם את המחיר? מאידך - אם התביעה נדחית - ראוי לחייב את התובע בהוצאות. ביחס לסדרי הדין - אלו משתנים מעט מלשכה ללשכה ורצוי לברר את הדרישה בלשכה בה מתנהל ההליך. שים לב לעקרון המשפטי שלא להפתיע את הצד השני בטענות חדשות. יגאל מירון, עו"ד

רמי

ראשית תודה לתשובתך. לגבי העילות : מדובר בתביעה מופרכת בה התובע טוען שכביכול ביצעתי דברים בניגוד להחלטות שנתקבלו בעוד כל הפרוטוקולים ושותפי לתפקיד מוכיחים ומעידים אחרת. אבהיר את שאלתי: האם כשאני מתאר בכתב ההגנה את המסכת העובדתית השונה ב- 180 מעלות מהנאמר בתביעה, אני צריך לצרף סימוכין כמו למשל פרוטוקולים כראיות לעובדות , או שבאפשרותי לא לצרף ולהציגם במהלך הדיון. אודה מאוד לתשובתך.

יגאל מירון, עו"ד

מסמכים מהותיים ועקרוניים יש לצרף. מעבר לכך זה עניין של סוג התנהלות. אני בעד שקיפות (כלומר הצגה מראש של כל המסמכים). היא פועלת לטובתך בשלושה אופנים: ראשית - השופט (המפקח) יכול להתכונן טוב יותר, שנית - הוא יכול להתרשם ממך, שלישית - ההליכים יהיו קצרים יותר. יגאל מירון, עו"ד