אבי

רישום בית משותף בטאבו

שלום רב אני גר בבניין בן 30 שנה בערך. רכשתי דירה לפני 10 שנים ללא רישום בטאבו בשל פשיטת רגל של הקבלן המבצע. הדירה הספסיפית שלי בבניין רשומה על שם בעל הקרקע ולא הקבלן המבצע ואני בהערת אזהרה כמובן. אני מנסה למכור את הדירה ללא הצלחה בשל מצב הטאבו. רציתי לדעת אם יש עילה לתביעה? כמובן לא ניתן לתבוע את הקבלן אבל האם אפשר לתבוע את בעל הקרקע שממנו נרכשה הדירה על ידי המוכרים שלי.

יגאל מירון, עו"ד

אם אתה מחפש עילה חוזית או נזיקית לתביעה - אין לי מספיק מידע בעניינך. אם כוונתך היא להביא לרישום הבית - יתכן שניתן לתבוע פירוק השיתוף בדרך של רישום הבית המשותף. פרקטית - נסה לגייס את שכנייך ולפעול ביחד עימם במשותף, לסיום הרישום. יגאל מירון, עו"ד