ליאוניד שכטמן

חומת הפרדה בחניה

שלום רב, אני מתגורר בבית קרקע דו-משפחתי מזה כ 19 שנה. לבית הנ"ל חניה משותפת ללא הפרדה ברוחב 5.60 מטר . כמו כן , קיים קיר בטון המפריד בין המגרשים בגובה 60 ס"מ ומעליו גדר רשת בגובה כ 1.20 מטר. לאחרונה השכן מכר את הבית שלו . הבעלים החדש של הבית השכן הנ"ל בנה חומה המפרידה בין החניות ברוחב 15 ס"מ וגובה כרגע כ 1.5 מטר , ללא הסכמה ואף ללא התראה מוקדמת , יתרה מכך הוא אף לא דיבר עם מי ממשפחתי לפני הקמת החומה. החומה הנ"ל גרמה לכך שאני לא מסוגל לסגור את שער הכניסה לחניה שלי שכרגע במצב פתוח ואף פתיחת דלת מכונית מצומצמת מאוד ועלולים להיווצר פגיעות בדלת מהחומה . בנוסף , השכן החל לפרק את גהדר רשת ולהעמיד על קיר בטון בין המגרשים חומה , גם בניה זאת ללא תיאום וללא התראה. שאלות: 1. האם פעילות הבניה הנ"ל חוקית? 2. האם ניתן לדרוש מהשכן לפרק את החומה שהוא מקים , במיוחד בשטח המניה? תודה, בכבוד רב שכטמן ליאוניד

יגאל מירון, עו"ד

בניה ללא היתר היא עבירה. באשר לזכות הקנינית - אם הבית רשום כבית משותף - תקנון הבית הוא שקובע. לשכן אין זכות לעשות מה שהוא רוצה ללא אישור... יגאל מירון , עו"ד