רן

ביטול הסכם לרכישת דירה

אני נמצא בתהליך מתקדם של רכישת דירה לאחר התקדמות של שני העו"ד עם טיוטות החוזה שמוסכמים על שני הצדדים. השבוע החוזה היה אמור להיחתם וברגע האחרון אחד המוכרים (דירת ירושה) החליט שהוא אינו מעוניין למכור את הדירה. בגלל העסקה הזו נאלצתי לקחת ימי חופש רבים מהעבודה לטובת פגישות עם הבנקים לצורך לקיחת משכנתא, עו"ד, בירורי עירייה ומתווך. בנוסף אני ואשתי השקענו זמן רב בבירורים בנוגע למשכנתא ופגישות רבות עם יועצי משכנתא בבנקים, כמו כן הפסקנו את החיפושים אחרי דירות נוספות. בנוסף, נתנו הנחייה לבנק לשחרר את הכספים שיש לנו בפיקדונות ולהעבירם לחשבון עו"ש בכדי שנוכל להעבירם למוכרים בזמן חתימת חוזה כמו שסוכם בחוזה, עקב כך הפסדנו את התנאים הטובים שהיו לנו לפיקדונות אלו. שאלתי היא, האם יש כאן עילה לתביעה? על עוגמת נפש? השקעת זמן? הפסד ימי עבודה? וכו'?

יגאל מירון, עו"ד

חוזה יש לקיים בתום לב. משא ומתן לקראת חתימת חוזה גם הוא צריך להתקיים בתום לב. יש מקום לתביעה נזיקית ואולם יש שתי מדרגות לעבור: א. לשכנע את בית המשפט שהמוכר היה חסר תום לב (למשל אם מכר את הדירה למישהו אחר בתמורה גבוהה יותר...) ב. להוכיח את הנזקים שנגרמו לכם. יגאל מירון, עו"ד