ענב

רישום מגרש משותף

שלום להורי מגרש פרטי שאותו הם מעבירים לי ולאחי ללא תמורה. אחי בנה על חצי ממנו ואני מעוניין לבנות בחצי השני. בנסח הטאבו שהוצאתי ("העתק רישום מפנקס הזכויות") הנכס מחולק כך: 2\1 אבי, 4\1 אחי 4\1 גיסתי(אשתו). יש רישום משכנתא על חצי מהנכס על שם אחי ואשתו. לא רשומה הערת אזהרה. שאלתי: מה משמעות המשכנתא הרשומה בנסח (זו שאחי לקח) עלי ועל החלק שלי העתידי? האם כדאי לבצע חלוקה של המגרש? מה המשמעויות מכך? תודה מראש

יגאל מירון, עו"ד

הרישום משקף חלוקת זכויות שאינה ייחודית; לכל אחד מהרשומים יש חלק בכל חלקי המגרש. הדרך הטובה והנכונה לטפל בעניין היא לרשום בית משותף לאחר השלמת הבניה של הדירה שלך במחצית שלך. יש גם פתרונות פחות טובים. הקפידו לבנות לפי היתרי הבניה... יגאל מירון, עו"ד