לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרה

תביעת פיצוי מוסכם

שלום, אשמח לעזרה כי אני ממש אובדת עצות... רכשתי דירה לפני חודשיים, יום לאחר הכניסה לדירה התגלו שני מוקדים של רטיבות שהמוכר ניסה פעמיים לטפל בהם ולא הצליח, מה שאומר שנשארתי עם הרטיבות, היו בנינו דין ודברים ללא סוף בהודעות שבהם הוא מודע לרטיבות ובכל זאת לא הצהיר עליה בחוזה ובסופו של דבר גם השאיר אותי כך ללא מענה ראוי. בחוזה הרכישה יש פיצוי מוסכם על הפרת הסכם, בהסכם רשום חד משמעית שהוא מצהיר שאין בדירה רטיבויות נסתרות. השאלה שלי האם לתבוע אותו? הערכת הרטיבויות ע"י איש מקצוע עולה 3500 ש"ח , יצוג עו"ד עוד כמה אלפים, אגרות וכו'.. האם בית משפט אכן מתייחס בכובד ראש לפיצוי המוסכם? אפשרתי לו במשך חודשיים לטפל בדברים והוא השאיר אותי ללא מענה למרות בקשותיי ושלח לי הודעות שמבטיח לטפל ולא הצליח לטפל ברטיבות. אשמח לתשובה מפורטת (עד כמה שניתן בפורום) תודה רבה. ה:

יגאל מירון, עו"ד

ככל שהרטיבות אכן היתה שם לפני חתימת ההסכם והמוכר לא הצהיר על קיומה מדובר גם בהפרה של ההסכם המזכה בפיצוי מוסכם הקבוע בהסכם. לא הסברת מהיכן הנזילה - האם מתוך הדירה או משכן. המוכר לא יכול לתקן בעצמו נזילה שמצויה אצל השכן אבל יש לו אחריות כלפייך. בית המשפט ייתייחס לעניין הפיצוי אם הפניה אליו נעשית לאחר שמיצית כל דרך פעולה אחרת והדברים מתועדים (קרי - עלייך לפנות בדרישות מתועדות אל המוכר ולדרוש פעם אחר פעם אחר פעם את ביצוע התיקון בהקדם. התעלמות או מחדל המוכר הם שיחזקו את הלגיטימיות של תביעת הפיצוי). יגאל מירון, עו"ד

שרה

שם תוכן הודעה: תודה רבה על המענה המפורט והראוי :) הנזילה היא מקיר חיצוני ממי גשמים, זה לא קיר שמשוייך לשכנים. לשמחתי במשך יותר מחודשיים יש התכתבויות עימו שהוא יתקן (ניסה פעמיים לתקן) ללא הצלחה. בפעם השלישית רשמתי לו בהודעה שהכל חזר ולא תוקן כראוי ואני מבקשת ממנו לטפל בזה לפני שיגיע להפרת חוזה - זה היה לפני חודש. מקווה שאני פועלת נכון, מאוד השתדלתי לסיים עימו את ההתקשרות בצורה מכובדת אך הוא לא מאפשר לי לצערי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין