א

זכרון דברים ע"י מתווך

שלום, מתווך לחץ עלינו לחתום זכרון דברים בעסקת רכישה/מכירה של דירה יד שניה. הוחתמנו על טופס זכרון דברים מוכן שהוא שלף והוא אף המליץ על אחוזי תשלום ראשון, קנס הפרה וסעיפי התניה. אני מבינה שזה מנוגד לחוק ושנשללת ממנו זכות לדמי תווך. העסקה יצאה לפועל ולא נגרם נזק כספי ממשי. איך אלי לפעול? בברכה, א.

יגאל מירון, עו"ד

מתווך אינו רשאי לבצע פעולות משפטיות. שליפת נוסח של הסכם שנחתם בפועל ע"י הצדדים לא מהווה בהכרח פעולה אסורה. בכל מקרה - אם בסופו של דבר נחתם הסכם לשביעות רצונכם - איני רואה פעולה מתבקשת ספציפית. יגאל מירון, עו"ד