גילי

הפקעה משטח המגרש לטובת מדרגה בקיר תומך

שלום, באיזור חדש לבניית בנה ביתך של קרקעות מינהל, נקבע בתקנון כי בסמכות הועדה לדרוש פיצול קירות תומכים בגובה שמעל 1.5 מ' לשתי מדרגות. אנו בעלים של מגרש הגבוה ב 3מ' מהמגרש הגובל אליו בחלקו האחורי. הועדה העבירה פרט קיר תמך לפיצול הקיר התומך לשניים באמצעות מדרגה אופקית בעומק 60 ס"מ שתשמש כאדנית. הקו בין המגרשים עובר ע"פ פרט זה במרכז ה"אדנית" שנוצרה. אדנית זו יכולה על פי הפרט לשמש את המגרש התחתון בלבד. כך שלמעשה ביצוע הפרט מפקיע 30 ס"מ לכל אורך המגרש שלנו (בנוסף לעומק גדר בטון נדרשת) לטובת אדנית גינון למגרש התחתון. האם יש תוקף חוקי לפרט זה? האם ניתן לערער על הפרט אל מול הוועדה? תודה רבה מראש

גילי

תודה על המענה, התקנון שפורסם טרם הרכישה ציין שהועדה רשאית לקבוע דירוג הקיר אך לא נתן את הפרט או ציין כי הדירוג יכול לבוא על חשבון המגרש העליון. האם במקרה זה יש עילה לפיצוי?

יגאל מירון, עו"ד

זה הזמן המתאים להתייעץ בעניין עם עו"ד, יעוץ פרטני וממוקד. הפורום לא בנוי לתת שירות כזה ומטרתו הכוונה כללית והתייחסות ראשונית. בהצלחה. יגאל מריון, עו"ד

יגאל מירון, עו"ד

יש חשיבות לתשובה על השאלה מתי נקבע התקנון. אם הוא שינה מצב לאחר רכישת השטח יש עילה לפיצוי או סעד אחר. אם התקנון נקבע לפני הרכישה, הרי ניתנה הסכמת הרוכשים לרכוש את המקרקעין תחת האילוצים שיוצר התקנון ואין להם על מי להלין. יגאל מירון, עו"ד