צעדים להבטחת הצוואה
בוקר טוב לעו״ן אח ואחות בעלי דירה בירושה חצי חצי.אחות עם הבת שלה גרה בדירה ,אח בעיר אחרת בצוואה לא מוזכר כלום על סטאטוס דייר מוגן לאחות אין כרגע כוונה למכור ולחלק (גם לא באמצעות כונס נכסים) האח גם לא דורש מאחותו דמי שכירות כי לה אין כסף האח מוריש בצוואה שלו את חלקו לבן שלו. האם האח עם הטוב לב שלו לא יצטער ועלול לפגוע בעתידו של הבן? לפיכך אני שואל שתי שאלות: 1.האם אחרי 120של האח לא יכולה להיווצר בעיה לבן במימוש הצוואה? 2.איך למנוע שאחות לא תוכל או הבת שלה בשלב כלשהו למכור או להשכיר דירה לצד השלישי את חלקה שלה (50 אחוז )או משהו אחר לא חוקי? אודה מאוד להתייחסות בברכה,שי
השימוש שלך המנוח מימוש הצוואה מעיד על בלבול. הצוואה מורה על הקניית זכות הבעלות לשני היורשים בחלקים שווים. ניתן לרשום את הצוואה ובכך לממש את הוראותיה. לאחר ששני האחים היורשים יהיו רשומים כבעלים במקומו של המוריש, הם שניהם מוגנים. ביחס למימוש הדירה - כמו בכל שותפות - אם אין הסכמה ניתן לגשת להליך של פירוק השותפות. יגאל מירון, עו"ד
שלום ותודה לעו״ן להתייחסות סליחה , לא הובנתי נכון אני כתבתי צוואה לבן שלי והרשתי לו את חלקי 50 אחוז שאמא הורישה לי אותם לאחות שלי אמא הורישה גם 50 אחוז אם אני הולך למכור דרך כונס הנכסים , האחות לא תוכל לקנות כלום היום , לכן אני נמנע מזה כרגע לכן אני שואל , אם אני לא עושה שום צעדים בנוגע לדירה , האם לבן שלי אני לא משאיר בעיה בעתיד במימוש הצוותי על ידו בסעיף המדובר כאן? ושאלה השניה ששאלתי, האם האחות שלי ,שהיא גרה היום בדירה ,עלולה לעשות מעשים כאלה, שאני אשאר ללא חלקי בכלל? מקווה שכתבתי מובן יותר ומצפה להבהרה נוספת תודה ובברכה שי
בנך מכנס בנעלייך לרבות לעניין המורכבות והקושי לממש. אחותך לא יכולה לנשל אותך מעצם היותה מתגוררת בדירה.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים