מיטל

דמי תיווך

שלום,אני ושותפתי הגענו לשכור דירה דרך מתווך. במעמד חתימת החוזה המתווך לא הראה לנו רישיון וכן לא החתים אותנו על הסכם תיווך. על המקדמה ששילמנו רשם בדף נפרד ללא חותמת משרד התיווך כי מדובר בדמי רצינות וזאת לאור העובדהשא ין בידיו שף לוגו ל המשרד ואין לו חותמת. לאחר יום ביקשנו לבטל את החוזה והמתווך אמר שהוא עשה את עבודתו ולכן אנחנו לא יכולות לקבל את דמי התיווך. האם פעולה זו חוקית ? מה הזכויות שלנו במקרה כזה ? תודה !

יגאל מירון, עו"ד

התמונה שאת מיציירת אינה ברורה. בכל אופן - מתווך זכאי לשכר טרחתו רק אם נחתם הסכם למתן השירות. מאידך - להגיע דרך המתווך לדירה, לשכור אותה ואח"כ לרצות לא לשם את שכרו אינו מעשה ראוי. יגאל מירון, עו"ד