משה

האם "קיר מפריד" זה רכוש משותף

בתשריט הבית המשותף שלנו כתוב ששטח הרצפה כולל קירות פנימיים ואינו כולל קירות חיצוניים או קירות מפרידים בין דירות. האם זה אומר שהקיר המפריד בין דירות זה רכוש משותף ובמידה ולדוגמא אני רוצה לחצוב בו תעלה לצנרת צריך היתר בניה? תודה.

יגאל מירון, עו"ד

קיר מפריד עשוי להיות הצמדה מיוחדת של שתי הדירות הגובלות. בפרקטיקה לא נדרש היתר בניה לחציבה בקיר של הדירה, למרות שהוא גובל בצידו האחר בשכן. כמובן שאינך רשאי לפגוע בקיר קונסטרוקטיבי. יגאל מירון, עו"ד