משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמקרקעיןהשארת מזגנים במכירת דירה

מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

השארת מזגנים במכירת דירה

יוס
יוסי

שלום רב, קניתי לאחרונה דירה ולקראת קבלת הדירה המוכר טוען שאינו חייב להשאיר את המזגנים המפוצלים אשר בדירה ברצוני לציין שבחוזה המכירה לא נזכרים כלל אותם מזגנים האם הוא צודק באומרו שאינו חייב להשאיר את המזגנים היות והם לא חלק ממבנה הדירה? תודה יוסי

RE:
יוס
יוסי

רצוני להבהיר שמדובר במזגנים עיליים אשר תלויים על קיר חיצוני מבפנים הדירה ואשר יחידת המנוע נמצאת תלויה מהצד השני (החיצוני) של הקיר

RE:RE:
יגא
יגאל מירון, עו"ד

הואיל וההסכם שותק (וחבל שלא השכלתם להתייחס לעניין), נשארת לך הפרשנות החיצונית להסכם. לשתי הגישות - גישת המוכרים וגישת הקונים, יש הגיון פנימי. אין כאן כללים ואולם אינך צריך לוותר בקלות. הפתרון המעשי יהיה להתפשר על משהו באמצע וגם המוכרים יודעים זאת ... יגאל מירון, עו"ד

RE:RE:RE:
יוס
יוסי

ענין ההתפשרות ברור לי ואני אנסה זאת אך כידוע זה אינו תלוי רק בי ולכן פניתי אלייך ע"מ לדעת את לשון החוק ? המוכר אמר לי שיש איזו תקנה 12 אם אני זוכר שבה מדובר על חפצים שאינם מחוברים באופן קבוע ולכן אין חובה להשאירם ושמזגנים אלו נופלים בקטגוריה זו...

RE:RE:RE:RE:
יגא
יגאל מירון, עו"ד

אנו עדיין עוסקים בפרשנות. השאלה היא האם המזגנים הם מחוברים לדירה או מסוג המיטלטלין המצויים בה. כאמור - יש טיעונים גם לכאן וגם לשם...