השכרת דירה בה שהתה האמא הנמצאת בבית חולים
שלום, אני בעלת דירה הרשומה כחוק בטאבו. אימי גרה בדירה זו בחכירה וכך זה רשום בטאבו. מכיוון שאימי נמצאת מעל חצי שנה במסגרת בית חולים גריאטרי במחלקת "סיעודי מורכב" ואינה יכולה להיות יותר בדירה, החלטתי לפני כחודש לשפץ את הדירה ולהשכירה. האם מעשה זה מותר ונכון? אחי, שאין לו כל זכות בדירה זו, הסכים בתחילה למהלך זה וכעת שינה את דעתו ומתנגד לי. האם יש לו זכות כלשהי למנוע ממני לעשות זאת? האם אני יכולה ורשאית לדרוש ממנו באופן חוקי, לדוגמא, לקבל את מפתח הדירה הרזרבי שנמצא בידו? אחי טוען שמכיוון שהאמא עדיין בחיים, מגיע לו מחצית מדמי השכירות. האם זה נכון? האם יש לאחי זכות למנוע ממני לבצע שיפוצים בדירה, או להגביל את היקף השיפוצים? תודה. הערה: הפרטים כפי שמופיעים בטאבו: בעלויות תאריך: 11.1.98 מהות הפעולה: ירושה. הבעלים: השם שלי. החלק בנכס: חצי תאריך: 5.1.14 מהות הפעולה: מכר ללא תמורה (מכיוון שאחי העביר לי את חלקו). החלק בנכס: חצי חכירות תאריך: 5.8.65 מהות הפעולה: שכירות החוכרים: האמא שלי. החלק בזכות: בשלמות. בתנאי שטר מקורי: 28/1957/0000 חלק במקרקעין על הבעלות של: השם שלי
לפי הנתונים שרשמת - הדירה בבעלותך בשלמות ואמך היא החוכרת. לפי האמור - לאחיך אין כל זכות בדירה ואת רשאית לעשות בה כאוות נפשך ואולם עלייך לדעת שמבחינה משפטית את שוללת מאימך את זכויותיה כחוכרת. לאחר פטירתה של אמך ובהתאם לתנאי החכירה מחד והוראות צואתה מנגד - אחיך עשוי לקבל חלק מזכויות החכירה. אני ממליץ לפנות ליעוץ מפורט יותר, בו יבדקו תנאי החכירה והוראות צוואת אימך. יגאל מירון, עו"ד
שלום ותודה לתשובה. אינני מכירה שום הסכם או חוזה כלשהו בענין תנאי חכירה. אם יש דבר כזה, היכן אפשר למצוא אותו? ביני ובין אימי מעולם לא נחתם הסכם כלשהו.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים