לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גלי

דמי תיווך

שלום, השבוע רכשתי באמצעות מתווך. טרם תהליך הרכישה, בעת הביקור בדירות שהוצגו לי, ביקש ממני המתווך לחתום, לדבריו, על מסמך שמפרט את הדירות שיוצגו לי. הוא לא ציין כי מדובר בהסכם התיווך, למעשה, הכולל גם את הסכמתי שלא מדעת לגובה דמי התיווך. מכיוון שהייתי די בורה ותמימה בנושא, והוא היה המתווך הראשון שנתקלתי בו, חתמתי על המסמך מבלי לקרוא אותו (הוא גם טרח להציגו בפניי באיזור דיי חשוך, סמוך לבניין בו הדירה שהציג בפניי). כמו כן, לא מסר לידי עותק מההסכם, כך שלא יכולתי לעיין בו לאחר מכן. בדיעבד, לאחר שסיכמתי עם מוכר הדירה על הרכישה, נודע לי כי המתווך מעוניין בגובה של 2% מדמי התיווך+מע"מ, ולא מוכן להתגמש בעניין. מחד, מדובר בדירה אטרקטיבית מאד, ומאידך, דמי התיווך מייקרים מאד את העסקה. אשמח לדעת האם גובה דמי התיווך שהוצע לי מקובל אם לאו? האם ניתן לקיים מו"מ בנוגע לשיעור דמי התיווך בדיעבד, והאם יש לי "קייס" מעצם העובדה שהסכמתי לחוזה לא הייתה מדעת, ונעשה כאן מחטף מסויים, שניצל את תמימותי... אני יודעת שבמקצועות אחרים, חתימה על הסכמה שלא מדעת היא עבירה על חוקי האתיקה. מה היית מציע? המון תודה, גלי

עוה"ד יגאל מירון

דמי התיווך עליהם הסכמת הם ברף הגבוה של מה שמקובל בענף. לא ציינת את שווי הדירה וגם לכך יש משקל. אני מציע: א. לשלם אגב מחאה והודעה (לא איום וסחטנות) על כוונתך להתלונן עליו. ב. להתלונן עליו ואף לתת פומבי לעניין (הזהרי שלא לאמר דברים אשר ייחשבו הוצאת לשון הרע. ספרי רק אמת) ג. ללמוד לכך לעתיד: לא חותמים על מה שלא קוראים, בטח לא כאשר המסמך מוצג בחושך ובטח לא כאשר לא ניתן זמן לעניין וללמוד את תוכנו. יגאל מירון, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין