ביניין משותף
שלום רב, שאלתי מורכבת מאוד אני מקווה שתוכל לתת לי הכוונה . שבוע שעבר נסתם מרזב של המרפסת שלי , אני גרה בקומה רביעית , המרזב הינו משותף ל-4 דיירים , עקב הסתימה במרזב קרו כמה דברים , היתה הצפה רצינית בבית שלי (כי לא היו למים לאן לרדת ) והשכנה מתחתיי עלתה להצהיר בפניי על נזקי מים שההצפה שלי גורמת לה . הוועד החליט שהוא לא מוכן בשום אופן לתקן את הנזקים "שלי" והכריז גם מול שיחה עם הביטוח שלי שאני אתמודד לבד ולא מעניין אותו . הזמנו איש מקצוע ראשון - שקבע שהבעייה רצינית ושעל מנת לתקן עליי להביא ביובית , התייעצתי עם ביטוח הבית שלי (מהמשכנתא - אגב הם סירבו כמובן לפתור בעצמם את הבעייה מכוון שזה לא חלק מהרכוש שלי) הם הסכימו להחלטה , ולכן הזמנתי ביובית . (אגב שוב מכספי ) כאן העלילה מסתבכת עוד יותר - מסתבר כי לא ניתן לפתוח את הסתימה מכוון שקומה שלישית סגרה את המרפסת ובנתה על המרזב המשותף ועל כן המים לא מצליחים לרדת . פנינו לשכן הוא סיפר כי המרפסת נסגרה מכוון שהיו להם בעיות עם המרזב אשר גרם לבעיות רבות ,,, טו בכרגע המצב שאני נאלצת להזמין עוד איש מקצוע שיפתח חור במרפסת על מנת שבימי גשם ,עד שהסיפור יפתר , לא ימשיך לגרום לי להריסת הרכוש והנכס שלי . עכשיו שאלתי - מה עליי לעשות ? לתבוע את הוועד ? לתבוע את השכן ?
המרזב הינו רכוש משותף. חובת כל הדיירים לתחזק אותו בשוטף ואולם אם דייר מזויים מזיק למרזב ופוגע בו ביודעין, הוא 'מנתק' את הזיקה הכללית והופך אחראי לנזקים. לטעמי יש לתבוע את השכן מלמטה על פעולותיו (האם סגירת המרפסת חוקית?) וכן לתבוע את נציגות הבית המשותף אשר אינה מתפקדת. טיפ: אין בחוסר התפקוד של הועד ו/או בהוצאות שאת מוציאה כדי לאפשר לך לקזז מהתשלומים לועד הבית... יגאל מירון, עו"ד
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים