לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכל

גמר חשבון עם קבלן - עלויות סופיות

שלום רב, 1. נדהמתי לראות שגמר חשבון הקבלן חייב אותי לגבי תשריטים לטאבו בעבור 3 חדרים שקניתי + מחסן קטן בקומת קרקע (לא מחסן בדירתי) והוא חייב בעבור 4 חדרים, מה החוק אומר בנושא. 2. תוספת שיש - חייב אותי ב- 1,200 ש"ח (נכון שהמידה היתה יותר ממהסטנדט שהוא נותן אבל בחוזה לא היה מחיר ולכן אני לא יכולה לבדוק את המכפלה ולוודא שהוא לא הפריז. 3. בקשר לחיבור מים ושעון חייב אותי ב- 1,400 ש"ח (התקשרתי לעיריה ולא מוכנים לומר לי מה הסכום ששילם הקבלן) נראה לי מופרז (כנראה הקבלן מקבל הנחה מחב' המים ודורש הסכום המלא מהקונים) מה ניתן לעשות? 4. חיבור גז - שילמתי לפני כשבועיים לחב' הגז כבר והקבלן חייב אותי ב- 900 ש"ח. לדבריו עליי לקבל זיכוי מחברת הגז. יש בידי החשבונית ששילמתי - האם הוא מחוייב להוריד זאת מהסיכום הסופי? נראה לי שהקבלנים מקבלים מחירים נוחים והנחה ולא מיידעים את הרוכשים . 5. עוד שבוע מקבלים את הדירה וכבר היתה הצפה (בימים הגשומים) והציפה את איזור החנייה שלי (בריכה כשהמים כ - 10 ס"מ) ,חניה לא מקורה, ונמצאת בדיוק בשיפוע התחתון כשמכסה הניקוז מתחת למכונית. לדבריו הוא יסדר זאת, איך עליי להבטיח שהוא אכן יסדר זאת? פתח הניקוז קטן מידי לכל החניון , באם אני רואה כבר את הבעיה - מה עליי לעשות. בתודה לך.

עוה"ד יגאל מירון

לשלוש השאלות הראשונות: הסכם הרכישה הוא השולט במערכת היחסים שין הקבלן לבינך. לעניין חיבור גז - שאלה של כרוניקה. הראשון ששילם הוא זה ש'קנה' את החיבור. השני ששילם זכאי להחזר (על חיבור שכבר שולם). לעניין תיקון ליקויי בניה - גם עניין זה מוסדר בהסכם. יגאל מירון, עו"ד

מיכל

תודה על התשובה, בקשר לתשריטים - בחוזה כתוב 300 ש"ח בעבור כל חדר. רכשנו דירה בת 3 חדרים והוא חייב אותנו לגבי 4 (הוסיף את המחסן שבקומת קרקע לא מדובר במחסן דירתי) על פי זאת על מה אני צריכה לשלם?

עוה"ד יגאל מירון

בדקי בחוזה כיצד מנוסחים הדברים ובכל מקרה בקשי את ההפחתה...

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין