לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלמוני

האם אני מחוייב לאפשר לשוהה בלתי חוקי ערבי מהשטחים לתקן בביתי

תודה על המענה לשאלתי הקודמת. ממנו ברור לי עתה שבעל הדירה שמעליי הוא האחראי לנזקים שנגרמו ונגרמים לדירתי בגין השיפוץ הלקוי שביצע. אציין שלצורך ביצוע השיפוץ (הלקוי) אצלו בעל הדירה מעליי הלין בדירתו שוהה בלתי חוקי, ערבי מהשטחים חסר כל אישורים לעבוד או לשהות בישראל . וכי השיפוץ על מפגעיו נוצרו באמצעות עבודתו הבלתי מקצועית של השוהה הבלתי חוקי הנ"ל. וכעת בעל הדירה שמעליי מעוניין שאותו שוהה ועובד בלתי חוקית , שגרם לליקויים ייכנס לדירתי שלי ויבצע את התיקונים הנדרשים בה. ושאותו שוהה אף יתקן גם בדירתו את המפגעים שיצר בגין חוסר מקצועיותו. לפיכך ברצוני לברר 2 עניינים: 1)האם בנסיבות המתוארות אני חייב להכניס לביתי ערבי מהשטחים ללא כל אישור עבודה או שהייה בכדי שיבצע אצלי התיקונים הנדרשים? או שיש חוק/כלל אשר מאפשר לי לסרב לכך? 2)האם בנסיבות המתוארות יש חו/כלל אשר מאפשר לי לדרוש מבעל הדירה מעליי לתקן את שיפוצו הלקוי גם בדירתו שלו שלא באמצעות אותו שוהה בלתי חוקי ? אני שואל זאת מאחר ואותו שוהה בלתי חוקי ניסה פעמים רבות לתקן וכל פעם הבטיח שזהו הפעם זה תוקן אך לשווא. קרי מאחר ואני לא סומך על טיב עבודתו. ובנוסף מאחר שהוא טיפוס קרימינלי ( למשל השכנה ספרה בסוד כי הוא שלח אליה ידיים ונגע בה , ואחרי שסרבה נגלה אצלה בדוד חתך ענק מעשה יד אדם בגינו נאלצה להחליף הדוד) ועוד.. תודה על העזרה והמידע 2) האם בנסיבות המתוארות

עו"ד יגאל מירון

איני מכיר חוק המתיר באופן ישיר דרישה כזו. פתרון אפשרי יהיה שלא להתנות את זהות האיש המתקן אבל להתריע בפני השכן שאם מדובר בשוהה לא חוקי, יהיה עלייך לדווח על כך לרשויות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין