לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תמי

חלל טכני בבנין

אני גרה בבית משותף מדורג. מתחת לדירתי ישנו חלל טכני בו נמצאת כל צנרת דירתי. מהנדס מטעם בית משפט העיד כי חלל טכני זה אינו ראוי למגורים וכי הוא מיועד לספיחת מים מכל מקור שהוא בעיקר מגשמים. חלל זה גם לא מבודד מרעשים אם משתמשים בו למגורים. השכן שמתחתי פלש לחלל זה, הסב אותו לחלק מדירתו ללא הסכמתי. היום הוא מציג לי תשריט דירתו הכולל את החלל הזה כחלק מדירתו ואומר כי יש לו אישור לכך.האם יש אפשרות לקבל אישור לשינוי תבע ללא הסכמתי וחתימתי? הנני לציין כי חלל טכני זה צמוד אך ורק לדירתי ולדירתו.

עו"ד יגאל מירון

הזכויות הקנייניות נקבעות ברישום שבלשכת רישום המקרקעין. איני יודע מה הוצג לך. תב"ע עשויה להיות משונה אם לא הגבת על פרסומה ולא התנגדת לה. שינוי התב"ע אינו גורר שינוי שינוי בקניין. יגאל מירון, עו"ד

תמי

סליחה אם אני מקשה. 1. אף אחד לא פנה אלי בבקשה להסכים או להתנגד לשינוי התבע של החלל הטכני. בעירייה במחלקת במידע אף הבהירו לי כי הם לא מאשרים שימוש בחלל זה למגורים. 2.אני לא מבינה מה הזכות הקניינית שלי ושל השכן בחלל זה, אשמח אם תבהיר לי נקודה זו. אוסיף ואדגיש כי בכל דיון ,בוועדה מקומית או מחוזית, בעניין עבירות בניה של השכן ופלישה לשטח משותף של הבנין ולחלל הטכני, הבענו בכתב ובע"פ את התנגדותנו הנחרצת לכך.אני מאוד מעריכה את חוות דעתך בעניין ודעתך הבלתי תלויה תעזור לי מאוד.

עו"ד יגאל מירון

הנתון החסר בפניה שלך הוא איזה תשריט הביא אלייך השכן. הוא יכול להכין תשריטים לכל מיני מטרות ולא בהכרח יש לתשריט הזה כוח לשנות משהו במארג הזכויות והחובות. יתכן שהפורום אינו מתאים לשאלתך ופנייתך. יגאל מירון, עו"ד

תמי

אני מודה לך מאוד, תבורך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין