שני

שימוש חורג בקרקע חקלאית

שבוע טוב, קודם כל..אשמח לא לשפוט אותי על חוקיות המקרה וכדומה, ולנסות פשוט לעזור לי :) נאמר ויש ברשותנו קרקע חקלאית בטאבו (לא של המינהל), וכעת היא משמשת כמקום לאכסנה פתוחה של ציוד קבלני,חומרי גלם וכדומה. המקום באיזור השרון, תחת פיקוח של 'שרונים' (הועדה המקומית לתכנון ובניה). אם שרונים הגיעו למקום וצילמו אותו. וירצו לפעול נגד השימוש החורג. מה אפשר לעשות? יש תקדים להצליח לקבל אישור לשימוש חורג? יש פעולה שניתן לעשות על מנת אפילו לנסות ו'למשוך' את זה או לעכב? טיעונים מסויימים דרך עו"ד? (הייתי חקלאי 35 שנה ועכשיו בגילי איני יכול יותר, חקלאי כמובן שאין לי שום פנסיה והכסף הזה הוא הפנסיה שלי..למשל) אשמח לקבל מידע בנושא! תודה רבה רבה !

עו"ד יגאל מירון

ניתן לבקש לשנות את סיווג השימוש בקרקע (סיכויים נמוכים כאשר מדובר בשטח קטן ונקודתי) או לבקש שימוש חורג. שני ההליכים הם תכנוניים בעיקרם ועלייך לפנות לאדריכל. יגאל מירון, עו"ד