מס רכישה על קרקע ועליה בית
שלום, אני רוכש זכויות בקרקע לבנייה עצמית. בשל סיבות בירוקרטיות, במועד קבלת הזכויות על הקרקע כבר עומד עליה בית שנבנה על ידי צד שלישי איתו חתמתי על חוזה לשירותי בניה ולצד השלישי לא היו מעולם זכויות בקרקע. ברשותי דירת מגורים נוספת והשאלה שלי היא האם אחוייב במס רכישה כמו מקרקעין (6%) או כמו דירת מגורים שניה (8%) שכן במועד ביצוע העברת הזכויות במגרש שבגינה אני מחוייב במס רכישה כבר עומד עליה הבית שנבנה עבורי. על איזה סכום אחוייב במס? על עלות רכישת הקרקע או גם על הפיתוח ושירותי הבניה שהוזמנו מצד שלישי? תודה, אלי
המועד הקובע אינו מועד קבלת הזכויות על הקרקע (רישום) אלא מועד ההתקשרות החוזית. אם רכשת קרקע - אין מדובר בדירה נוספת. יגאל מירון, עו"ד
כפי שציינתי, בשל הליכי בירוקרטיה מועד ההתקשרות החוזית לרכישת הקרקע חל לאחר שכבר הועמד עליה בית ע"י צד שלישי שלא היה בעל זכויות בקרקע מעולם. על כן שאלתי היא אם במועד ההתקשרות לרכישת הקרקע עומד עליה בית אשר הזכויות עליו אינם במסגרת ההתקשרות החוזית לרכישת הקרקע - האם עדיין תיחשב עסקה לרכישת קרקע או שרואים אותה כרכישת דירה שכן במועד ההתקשרות הבית כבר עומד (אף שנבנה על ידי צד שלישי כאמור)? תודה על תשובתך, אלי
שאלות נפוצות:
אברהם
עדינה