מה זה בעצם קבוצת רוכשים
שלום, הציעו לי להכנס בנעליו של חבר בקבוצת רוכשים. מצב הקבוצה הוא לפני היתר (תל אביב). היזם הוא זה שמציג את העסקה והוא אמר שאין ערבות חוק מכר בעסקה. הוא מבקש 60% בחתימה, 10% בהיתר והשאר לפי התקדמות. אני לא מבינה מה הרווח שלי בכך שאני בקבוצה. להיפך, אני משלמת יותר בזמן החתימה, אין לי ערבות חוק מכר והמחיר רק סביר. כששאלתי אותו הוא אמר זה המבנה של העסקה, כולנו שותפים. בפועל זה נראה לי יזם שמגלגל את ההוצאות שלו על הרוכשים ועוד מוכר את הפנטהאוז ב20 מיליון שקל רווח נקי. האם פספסתי משהו?
בתנאים שאת מתארת אכן אין יתרון רב. הרקע להקמת קבוצות רוכשים הוא בנסיון להקטין את המיסוי; אם קונים דירה מוכנה הרי שמחירה כולל את עלות הבניה ומס הרכישה חל הן על מרכיב הקרקע הן על מרכיב הבניה והן על מרכיב הרווח על הבניה. הקמת קבוצות רכישה הוציאה את מרכיב הבניה והרווח על הבניה ממרכיב מס הרכישה. בתגובה השתנו הוראות מיסוי מקרקעין והיום מוחל מס על הרוכשים בקבוצה, כאילו קנו דירה מוכנה. יגאל מירון, עו"ד
תודה, אם כך מה הרציונל בהקמת קבוצת רוכשים? (זאת ספציפית הוקמה ב-2012, אולי לפני החלת החוק החדש). מדברייך אני מבינה שלי, כיום, אין רווח להכנס לקבוצה כזאת וההתייחסות היא כמו דירה מקבלן? ויתרה מכך, גם בתנאי תשלום לא נוחים?
יתרונה של קבוצת רוכשים היא בעיקר באפשרות שליטה על מבצע ועל מפרט, כאשר הובלת הקבוצה נעשית על-ידי אנשים חדורי מוטיבציה ומביני עניין.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים