לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איתן

הוצאת עמוד להעברת כבלים של "הוט" מחצר בית פרטי

לפני כ-25 שנים הוצב, בהסכמתי, בחצר ביתי (בית פרטי), עמוד להעברת כבלים של חברת ערוצי זהב. ההסכמה ניתנה במסגרת רצון טוב לסייע בפריסה של כבלים בישוב בו אני מתגורר. לפני כשנתיים התנתקתי מחברת הכבלים ומאז יאני מנסה לגרום לכך ש"הוט" תוציא את העמוד התקוע בחצר ביתי. לטענת "הוט" העמוד הוצב בהסכמה (מה שנכון) והיות ו"הוט" נכללת בחוק התקשורת (בזק ושידורים) התשמ"ב 1982 לפיו "על אף האמור בסעיף 12 לחוק המקרקעין, מיתקן בזק שחובר למקרקעין של אחר יהיה בבעלותו של מי שהתקין את המיתקן כדין." (סעיף 24), אין לי אפשרות לדרוש את הוצאת העמוד אלא אם אתחייב לשאת בהוצאות הכרוכות בהזזת העמוד (מה שודאי אין בכוונתי לעשות). גם, ראיתי שתביעה לפינוי עמוד תקשורת (של "בזק") מחצר פרטית, שנדונה בבית משפט בת"א 6384/07 בשנת 2010, בסופו של תהליך שכלל ערעור, קבע בית המשפט כי על התובעת לשאת בהוצאות הזזת העמוד. האם ניתן מהנ"ל להבין שבעצם, למרות שמדובר בעמוד שתקוע בחצר הפרטית שלי, אין לי דרך חוקית לאלץ את "הוט" להוציא את העמוד אלא אם אשא בהוצאות ??? תודה !

עו"ד יגאל מירון

קרא את סעיף 21.ב.(ו) של חוק התקשורת הנ"ל. אולי תמצא בו שימוש. החוק אינו עוסק בתמורה ואולי משם אתה יכול לתקוף. יגאל מירון, עו"ד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין