תלונה למפקח על בניינים משותפים. האם ניתן לתבוע מי שכבר אינו בעל הדירה, והאם ניתן לכלול דרישה כספית
אני מתכוון להגיש תלונה למפקח על הבניינים המשותפים על מנת שבעל הדירה לשעבר ששיפץ בעבר את הדירה מעליי יתקן את הליקויים בדירה מעליי אשר מזיקים לדירתי. 1) האם אני יכול באותה התביעה למפקח מעבר לבקשתי לצו עשה לתיקון הליקויים בדירה מעליי, לדרוש שישולם לי סכום כסף (יש לי סכום מוערך בחוות דעת מהנדס שאצרף לתביעה) שישמש לתיקון כל הנזקים שנגרמו לדירתי שלי כתוצאה מהליקויים בדירה מעליי? 2) האם יאני יכול לפנות בתביעה למפקח על בניינים משותפים כנגד בעל דירה מעליי שכבר אינו בעל הדירה, ואשר לפני מס' שנים (10 שנים) ביצע שיפוץ לקוי בדירה מעליי שהייתה בבעלותו אך לא תיקן כראוי את השיפוץ ואני סובל משך שנים בהם הוא מהתל בי, או שעל מנת שיתוקנו הליקויים בדירה שמעליי אני חייב לפנות בתביעה למפקח רק כנגד בעל הדירה הנוכחי?
ראשית - לשם הדיוק ולשם מתן כבוד לסמכות - התואר הוא 'המפקח על רישום המקרקעין'. ועוד בכגון אלו: לא מגישים 'תלונות' אצל המפקח אלא מגישים 'תביעות'. ניתן לתבוע גם את מי שהיה בעל הדירה בעבר. יש להבחין בין בעל הדירה הנוכחי לבין קודמו. הקודם אינו יכול לבצע תיקונים בדירה הואיל והדירה אינה שלו יותר. בכתב התביעה עלייך לפרט מה אחריותו של כל נתבע ומה הסעד הנתבע ממנו. אין מניעה שהתביעה תכיל מספר עילות ומספר סעדים. שים לב לכך שחובת ההוכחה היא עלייך ובדרך כלל קשה להוכיח קשר סיבתי בין אירועים שקרו לפני שנים לבין נזק עכשיוי.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים